Myrskyä valtuustokaudella

Myrskyä valtuustokaudella

Kuntavaalit ovat ovella ja kuluva valtuustokausi vielä vähän kesken. Valtuustokausi, joka eteni välillä myrskyisästi , olihan isoja asioita valtuutettujen päätettävänä. Kuntaliitosselvitykset ja kouluasiat olivat tunteikkaita asioita hyvin pitkälle molemmat, niinpä näkemyserot puolueitten ja ryhmien välillä saivat aikaan hyvin ristiriitaisia kannanottoja julkisuudessa ja muuallakin kuntakentällä saati sitten eri päätöksentekoelimissä. Olen kuitenkin vakuuttunut siitä että jokainen valtuutettu haki omalla näkemyksellään kuitenkin kunnan parasta ja tasa-arvoisempaa kuntaa meille kaikille Muhoslaisille. 

Tulevat vuodet ovat Muhoksen kannalta merkittäviä. Pari vuotta on menty taloudellisesti parempaan suuntaan mutta pitää muistaa, että joku raja se on säästökuurillakin. Emme voi vain antaa tiestön ja rakennusten rapautua, jokainen tietää että se on huonoin vaihtoehto. Tarkoitan korjauksien ja investointien siirtämistä ja laiminlyöntiä parempien aikojen toivossa. Tämä on jo Muhoksella kokeiltu ja nyt painitaan homeisten rakennusten ja pottupelto tiestön kanssa aivan liian pienillä määrärahoilla. Jotkut asiat täytyy tehdä vaikka velkarahalla, koska ne ovat joka tapauksessa edessäpäin eivätkä kustannukset ainakaan siitä alaspäin tule, todennäköisemmin kasvavat huimasti!

Palvelutuotannon on tapahduttava pääosin kunnan omana työnä ja yksityisiä palveluita rinnalla tukemassa palvelutarpeita. Pitää muistaa että kunnan tehtävä on tuottaa laadukkaita palveluita, kun taas yksityissektorin tehtävä on tehdä mahdollisimman paljon ja helposti rahaa, raha on tunteetonta ihmistä kohtaan. Vasemmisto ei hyväksy pörssikeinottelijoiden rahasalkun kasvattamista verovaroin! 

Kunnan omaa vuokra-asuntokantaa tulee lisätä, pienille edullisille vuokra-asunnoille olisi kyllä kysyntää Muhoksella. On opiskelijoita, nuoria ja vanhuksia joille omistusasunnon hankkiminen ei ole mahdollista. Tämä epäkohta on pohdittava kunnassa tarkoin.

Vaaleissa äänestäminen on keino vaikuttaa ja rakentaa kuntaa tasavertaisemmaksi kaikille ihmisille asua ja saada yhdenvertaista palvelua. Me Vasemmistossa vaadimme kuntalaisten yhdenvertaisuutta. Palveluita pitää heikentämisen sijaan parantaa ja kehittää, kuntaa ei saa rapauttaa säästösyistä. Äänestämällä vaikutat, millaisen kunnan sinä haluat.

Veli Paasimaa